ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

"Η Θεία Λειτουργία στη Νοηματική Γλώσσα"

Πολύ αξιόλογη η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και του Συλλόγου  Κωφών και Βαρηκόων Ν. Μαγνησίας. Όπως τονίζεται στις ειδήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος (www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp):
"Μια νέα πρωτοβουλία πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη του Βόλου, με συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τον Σύλλογο Κωφών και Βαρηκόων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ».

Την Κυριακή 14 Μαρτίου από τις 8.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου Ανακασιάς (πρώην Σχολή Κωφαλάλων) θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία με ταυτόχρονη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον κ. Σταύρο Πατρινό, διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και Θεολόγο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του εν λόγω συλλόγου, κατ’ αρχάς σε πιλοτικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό να τελούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο η θεία Λειτουργία, όσο και διάφορες άλλες ακολουθίες της εκκλησίας με απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ως απόρροια της ποιμαντικής μέριμνας γι’ αυτήν την ιδιαίτερη ομάδα της κοινωνίας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόμοιες ενέργειες λαμβάνουν χώρα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε ελάχιστες Ιερές Μητροπόλεις της Ελληνικής Επικράτειας.

Τέλος, στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και του συλλόγου «Η Αργώ» είναι να δημιουργηθεί ένας ψηφιακός δίσκος, ο οποίος θα περιέχει Ιερές ακολουθίες με απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για να προωθηθεί τόσο σε Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, όσο και σε αντίστοιχους φορείς".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου