ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣΑναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Δίκτυο AEC-NET

Στο πλαίσιο του Οργανισμού ASEF (Asia-Europe Foundation/www.asef.org)[1], λειτουργεί το δίκτυο των Εκπαιδευτικών της «Ευρωασιατικής Σχολικής Τάξης» (AEC-NET, Asia-Europe Classroom Net, http://www.aec.asef.org), το οποίο υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Το συγκεκριμένο δίκτυο έχει ως στόχο να συμβάλει στην ουσιαστικότερη επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητών από 45 χώρες[2] της Ευρώπης και Ασίας, μέλη του ASEF (Asia-Europe Foundation), μέσω πολυπολιτισμικών, διαθεματικών σχεδίων δράσης (projects). Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά από το Σεπτέμβριο του 2005.
Οι δράσεις είναι ηλεκτρονικές συνεργασίες, διαρκούν συνήθως ένα έτος και δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον πολιτισμό τόσο των Ευρωπαϊκών όσο και των Ασιατικών χωρών. Για τη διεκπεραίωση των δράσεων και την επικοινωνία με τους ομόλογούς τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν τις Νέες Τεχνολογίες και να συμπράξουν ηλεκτρονικές κοινότητες.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα ετήσια σχέδια δράσης (projects) στο σύνδεσμο http://www.aec.asef.org/projects/current_projects.html. Τα σχέδια δράσης μπορούν να εντάσσονται ως Πολιτιστικά Προγράμματα, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας κ.ο.κ.
Οι έξι επικρατέστερες δράσεις διαγωνίζονται στο ετήσιο συνέδριο του δικτύου, το οποίο πραγματοποιείται σε Ευρώπη και Ασία, εναλλάξ. Οι τρεις πρώτες βραβεύονται και με χρηματικό έπαθλο.
 Η εγγραφή του σχολείου γίνεται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:
·         http://www.aec.asef.org/
[1] Ο οργανισμός ASEF ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1997 και εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Αριθμεί 45 χώρες-μέλη μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Η χρηματοδότησή του προέρχεται τόσο από εθελοντικές συνεισφορές από τις χώρες-μέλη, όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία (www.asef.org).
[2] Austria, Belgium, Brunei Darussalam, Bulgaria, Cambodia, China, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Indonesia,  India, Ireland, Italy, Japan, Korea, Laos, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Malta, Mongolia, Myanmar, Netherlands, Pakistan, Philippines, Poland, Portugal, Romania, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Thailand, United Kingdom, Vietnam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου