ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Βρέθηκαν τα ίχνη των πρώτων χριστιανικών γραφών;

Jordan, Wadi Rum, natural arch in the desertΣύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύεται στη σελίδα του BBC  και στην ηλεκτρονική έκδοση  της εφημερίδας Daily Mail (από την οποία προέρχεται και η φωτό)  τα πρώτα ίχνη χριστιανικής γραφής έχουν βρεθεί σε σπηλιά στην Ιορδανία και αναφέρονται στο Μεσσία και την Ανάσταση . Πρόκειται για 70 περίπου " βιβλία" αποτελούμενα από 5 με 15 φύλλα μολύβδου. Μάλιστα όπως τονίζεται από τον επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας η αξία των ευρημάτων  μπορεί να είναι ίσως πιο σημαντική από αυτά της Νεκρής θάλασσας.
Όπως όμως επισημαίνει το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, που πρώτο δημοσιεύει την είδηση στο ελληνικό διαδίκτυο, "Η επιστημονική κοινότητα, παρά τον αναμενόμενο ενθουσιασμό των ΜΜΕ (μην ξεχνούμε ότι πλησιάζει το Πάσχα, εποχή τέτοιων θεαματικών ανακαλύψεων), παραμένει πολύ επιφυλακτική, αν και δεν λείπουν και οι σχετικές περισσότερο θετικές γνώμες".
Διαβάστε και την άποψη του Larry Hurtado για το θέμα που θεωρεί πως τα ευρήματα δείχνουν να έχουν εβραϊκή καταγωγή

3 σχόλια:

  1. ΚΎΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ SIDE ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
    http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=8700
    ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4624822

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 30΄, ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ, Ταξίδι στη Μέση Ανατολή και στο Άγιον Όρος ,Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1995
    http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=10806 ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΕΣ...ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟ! ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητές/οί φίλες/οι σας ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά είμαι πολύ υπερήφανος που οι "Θεολόγοι του Μαυροπίνακα" έχουν τόσο άξιους και ενημερωμένους συνεργάτες. Σας ευχαριστώ και πάλι!
    Νίκος Παύλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή