ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣΑναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»
Πoιοι  ήταν οι Ανατολικοί λαοί; Ποια ήταν η συμβολή τους στον πολιτισμό; Πώς γίνονταν οι πολιτιστικές ανταλλαγές την εποχή του Χαλκού; Υπάρχει σχέση μεταξύ της Βίβλου και των Ομηρικών Επών; Η αρχαιολογία μπορεί να βοηθήσει στην ερμηνεία των Ομηρικών Επών και της Βίβλου; Υπάρχει πραγματική σχέση μεταξύ του Μυκηναϊκού πολιτισμού και των Ομηρικών Επών;  Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ημερίδα που οργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Κώστας Δημουλάς και ο Διευθυντής του 14ου Γυμνασίου Λάρισας Νίκος Παύλου με θέμα «Διαδρομές στην Αρχαία Ιστορία».
Ομιλητές είναι οι Νίκος Παύλου με θέμα «Οι Ανατολικοί λαοί και η σχέση τους με τα παράλια του Αιγαίου», Κώστας Πάνος, Φιλόλογος - Ερευνητής του 14ου Γυμνασίου Λάρισας με θέμα «Όμηρος και Μυκήνες» και Σοφία Κανταράκη, Φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Βόλου με θέμα «Διαδραστικές διαδρομές στην Αρχαία Ιστορία». Θα ανοίξει και θα κλείσει την εκδήλωση ο Κώστας Δημουλάς με τον συσχηματισμό της ιστορικής γνώσης σε μνήμη. 
 Η ημερίδα αφορά τους Φιλολόγους των Σχολείων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Κώστα Δημουλά, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στο Βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ (Μ. Αλεξάνδρου 6  στις 12.00 π.μ.). Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα παρακολούθησης και ενεργού συμμετοχής, βιβλιογραφία και σχετικό υλικό.
Από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου