ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το "Ψηφιακό σχολείο" στο μάθημα των Θρησκευτικών

Είναι γνωστή η σχέση που έχει το μάθημα των Θρησκευτικών με τις Νέες Τεχνολογίες. Στην πραγματικότητα οι Θεολόγοι είναι πρωτοπόροι στη χρήση τους. Απόδειξη γι' αυτό είναι η παρουσίαση της ενότητας "Ο συνάνθρωπος ως αδελφός" του βιβλίου της Β΄Λυκείου εξολοκλήρου με το υλικό που διαθέτει η σχετική τοποθεσία του Ψηφιακού Σχολείου.
Η διδασκαλία έγινε σε μαθητές της Β΄ τάξης ( δύο τμήματα ταυτόχρονα)  του 9ου Λυκείου Λάρισας, σε αίθουσα του 14ου Γυμνασίου Λάρισας, από την κ. Δέσποινα Πανάγου και τον υπογράφοντα. Την τίμησαν με την παρουσία τους οι εκλεκτοί συνάδελφοι κκ Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος και Γκουνέλας Χρήστος, που είχαν αποφασιστική συμβολή στην παρουσίαση.







2 σχόλια:

  1. Μήπως υπάρχει καμιά πληροφορία για τη λεγόμενη επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στις Νέες Τεχνολογίες για τον κλάδο των θεολόγων ή το υπουργείο υιοθέτησε και τύποις τη λογική των "βασικών" και "μη βασικών" ειδικοτήτων;

    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους θεολόγους, ως κλάδος, τίποτα δεν φαίνεται να υπάρχει αγαπητέ Στέφανε! Δυστυχώς δεν κουνιέται φύλλο, κατά το κοινώς λεγόμενο. Μόνο ως συναφή ειδικότητα με τους Φιλολόγους έχουν το δικαίωμα οι Θεολόγοι, και εφόσον διδάσκουν κάποιο αντικείμενό τους (βλ. ιστορία), να κάνουν αίτηση. Και εδώ όμως τα πράγματα είναι θολά. Πρέπει όχι μόνο εφέτος, αλλά και του χρόνου να τους έχει ανατεθεί ιστορία. Δύσκολα δηλαδή ! Τώρα για τις "βασικές" ή μη ειδικότητες, θίγεις ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη (ή στη Λάρισα) και να το συζητήσουμε από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή