ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣΑναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Βρέθηκε μία από τις πρώτες απεικονίσεις του Ιησού;

Σύμφωνa με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της dailymail και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη της Οξυρρύγχου βρέθηκε μία απεικόνιση του Ιησού. Όπως τονίζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ " επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και της Καταλανικής Εταιρείας Αιγυπτιολογίας....ανακάλυψαν μια αρχαία υπόγεια δομή, κάτι σαν ταφικό θάλαμο, στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη της Oξυρρύγχου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.".


Στην απεικόνιση, όπως αναφέρει η Daily mail, εμφανίζεται νεαρός άνδρας με σγουρά μαλλιά που δείχνει να ευλογεί.


Περισσότερα βλ και στην ιστοσελίδα του κ. Μόσχου Γκουτζιούδη "ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.
(Οι φωτό που ακολουθούν, προέρχονται από την ηλεκτρονική έκδοση της Daily mail).
Μια θαυματουργή ανακάλυψη!  Μια υπόγεια δωμάτια που χρονολογούνται από τον έκτο αιώνα κατέχει μια εικόνα ενός νεαρού άνδρα με σγουρά μαλλιά, ο οποίος φαίνεται να δίνει μια ευλογία (φωτό) και έναν εμπειρογνώμονα πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ιησού Χριστού.  Η εικόνα, που φαίνεται εδώ, έχει προστατευθεί από τον ήλιο με ένα λεπτό στρώμα υλικού Αρχαία κέντρο: Οι εμπειρογνώμονες της Καταλονίας που ανακάλυψε την τοποθεσία στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη του Oxyrhynchus (σημειώνεται στο χάρτη) νομίζω ότι ήταν η τελευταία κατοικία για έναν συγγραφέα και έναν αριθμό ιερέων

Τέλος, για την αρχαία Οξύρρυγχο και τη σημασία της για την Ύστερη αρχαιότητα και τον Πρώιμο Χριστιανισμό βλ το ενδιαφέρον  βιβλίο "Οξύρυγχος. Η πόλη που έφερε το όνομα ενός ψαριού Οι Έλληνες στη Ρωμαϊκή Αίγυπτο " (Αθήνα 2008)
Εξώφυλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου