ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣΑναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Ριζικές αλλαγές στο θεσμό του σχολικού συμβούλου

Αποτέλεσμα εικόνας για teacher clipartΑναδημοσιεύουμε την είδηση από το πάντα ενημερωμένο site e-mesara.gr”

"Ριζικές αλλαγές στο θεσμό του σχολικού συμβούλου ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”.
Συγκεκριμένα, αλλάζει ριζικά ο ρόλος τους και θα έχει χαρακτήρα υποστηρικτή των εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ενότητες σχολείων (μεγέθους περίπου 10 μεγάλων σχολικών μονάδων), αλλά και θα έχει και διδακτικό ωράριο σε σχολική μονάδα (περίπου 25 έως 30 ώρες μηνιαίως).
Πέρα από τα επιστημονικά του προσόντα εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν γνώμη – μοριοδότηση στην επιλογή του και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής ενότητας που θα επιθυμεί να αναλάβει θέση. Αν ισχύσει αυτό, τότε θα καταργηθεί η συνέντευξη. Κάτι σχετικό δηλαδή με το αντίστοιχο που θα ισχύσει στους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Ήδη η θητεία των σχολικών συμβούλων έχει παραταθεί και οι οποίες αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν εντός του καλοκαιριού".
Σχόλιο: Είναι απαραίτητο οι Σύμβουλοι (ή Υποστηρικτές των Εκπαιδευτικών πλέον) να κάνουν διδασκαλίες και να έχουν διδακτικό ωράριο, και για να μη ξεχνούν το αντικείμενό τους -γιατί κάποιοι ενδεχομένως νόμιζαν ότι ο ρόλος τους εξαντλείται σε μία συνάντηση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και πέραν τούτου ουδέν-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου