ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ανάρτηση στο biblicalarchaeology: Ο Κύλινδρος του Κύρου




Διαβάστε στην ηλεκτρονική έκδοση του biblicalarchaeology ανάρτηση με μεγάλο ενδιαφέρον για τον Κύλινδρο του Κύρου. Όπως είναι γνωστό περιέχει ένα γνωστό σωζόμενο κείμενο της Περσικής Αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών (π. 550–332 π.Χ.), που θεωρείται ότι αναφέρεται στην επιστροφή στην πατρίδα των Ιουδαίων εξόριστων στη Βαβυλώνα και την ανοικοδόμηση του ναού της Ιερουσαλήμ.  Το γεγονός καταγράφεται  στο βιβλίο του Έσδρα.

Ανακαλύφτηκε κατά τις ανασκαφές στη Βαβυλώνα το 1879. Περιέχει 45 γραμμές σφηνοειδούς  κειμένου γραμμένου στην ακκαδική. Ο κύλινδρος πιθανολογείται ότι παραγγέλθηκε από τον Κύρο την εποχή της ανοικοδόμησης της Βαβυλώνας, μετά την κατάκτηση της περιοχής. Ξεκινά με έναν ιστορικό πρόλογο, που περιέχει αναφορές στην κακή διακυβέρνση του βασιλιά της Βαβυλώνας, Ναβονίδη (π. 556–539 π.Χ.).
Στη φωτό ο βασιλιάς των Περσών και των Μήδων Κύρος Β΄(600 π.Χ. - 4 Δεκεμβρίου 530 π.Χ.). Ανάγλυφο στο Ολυμπιακό πάρκο του Σίδνεϊ (Από το βιβλίο "Θέματα από την Αγία Γραφή" Α'  Εκκλησιαστικού Γυμνασίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου